26.09.1992 OSUMDESÁTÁ DEVÁTÁ ZÁBAVA - Tanvald :


Náš skvělý autobus překonal další rekord v pomalé jízdě. Trasu Jablonec - Buřany a zpět urazil za více než čtyři hodiny. Což znamená asi 750 m / hodinu. Úžasné ! Velký spravování v Buřanskejch lesích využil každej po svym. Kokan spravoval, Martin a Balů šli na houby. Vanca s Danem a Kubrtem hráli fotbálek s plechovkou od borůvkovýho piva. Později se pak znuděná posádka autobusu bavila velice inteligentní hrou "Na přejetého houbaře" a děsili mrtvolou pod černým igelitem okolo projíždějící řidiče. Bohužel další smůlou byl nefungující foťák. Trochu pojízdný a naložený autobus doškytal v 18.00 do Jablonce a s vypětím posledních sil do Pilišťat. Tam zdechnul. Z týhle šlamastyky nás vytáhnul bývalý osvětlovač Smáža. Zapůjčil nám svůj stroj V3S. Náklad se naházel na korbu a jelo se. Řídil Zbyněk a Milan vzal zbytek svým autem. Kokan zůstal doma. Teď už to začínalo připomínat dávné doby muzikantskýho pravěku (viz. 1. díl kroniky).

V Tanvaldě všichni mohutně makali aby se aspoň trochu dohnalo zpoždění. Aby tý smůly nebylo málo, odešly dva zesilovače. Paša lidem vysvětlil oč se jedná a proč se začíná až v devět. Hrálo se v pohodě. Pro Balůa to bylo první veřejný vystoupení. A pro kapelu novej zvuk. Dvě kytary, to tu eště nebylo.

Na parketu většinou řádili fanoušci od nás. Ostatní se chovali jako na koncertě, seděli, poslouchali a tleskali. Nakonec začali křepčit taky. Přišla i muzikantská návštěva. Komplet GARANTH se přišli kouknout na "konkurenci". Jejich zvukař kecal u mixu, ostatní poslouchali, nebo tančili. Naše vystoupení podrobili odborné analýze. Prej je to dobrý. Našli tam i prvky punku. Paša na ně připravil past. Spustila se "Dojána" a každej čekal co to s tančícím GARANTHem provede. Ale ostřílený harcovníky hned tak něco nerozhází. Řehtali se a dokřepčili až do konce. Ve tři padla. Našlapali jsme se do aut a odfrčeli domů.

Hřebem večera byl, přes veškeré snahy muzikantů, osvětlovač Ködl. Světla nechal doma a tak svůj čas vyplňoval popíjením piva a lovením lepých děv. Z nichž se nakonec zaměřil na jednu mátohu tlustou. Podle způsobu, jak se na ní dobýval, usoudil Martin, že se jedná o takzvanou OMAKOFILII. V neděli v Tunelu se Karel od "kamarádů" dozvěděl co tropil. Prohlásil, že končí s pitím. Na důkaz svých slov loupnul několik "posledních" .........


 Zpět