22.05.1993 STÁ ZÁBAVA - Zlatá Olešnice, hospoda "U Andulky" :


Dan nám hned po nástupu do autobusu dal co nám patří, jenže půlitrovka rumu je málo na takovou bandu. V Buřanech nakládáme odposlechy a bicí, co tam zbyly po zkoušce. Rychle fičíme pro Kubrta na Hradsko a rychlejc zpátky do Jablonce ke stánku, kde kupujeme basu piv a další rum, protože ten první zasyčel už na Maříkově.

Ve Stanovým nastupuje Renata. Jede pedagogicky působit na naše fanoušky. "U Andulky" hromadně očůráváme zastávku a nikomu nevadí, že vevnitř v hospodě mají záchody. Přijíždí 51. chvíle, jsme teda kompletní. Stavíme aparáty a zvučíme nejdřív nás. Pak se přestaví na 51.chvíli, kteří budou začínat.

Dneska je zase vydařenej den. Slavíme stou zábavu a je tu s námi, a to je důležitější, náš novej člen Aleš Mařatka, kterej obsadil uvolněný místo po Balůovi. A Zbyněk nám navíc sdělil radostnou zprávu, že se dneska končí na "Muří noze".

Kubrt už v autobuse tvrdil, že ho zebou nohy a tak se ohříval rumem. Tady něco přikrmil a vydal se do polí. po romantické procházce v rozmoklé oranici usedá na židli a usíná. Renata namísto pedagogicky-osvětové činnosti mezi svými zde přítomnými žáky, věnuje pozornost zapíjení Danova nového přírůstku - malé Pavly. Po jisté době se i ona vydává na zdravotní procházku.

Kubrt se pozvracel. Naštěstí pro nás jeho židle stojí daleko od mixu u zdi. Zbyněk odchází oznámit hostinskému, že se na sále : "někdo poblil, tak si to jděte uklidit". Na dotaz hostinského zda tam dotyčný nemá nějaké kamarády, Zbyněk odpověděl : "On žádný kamarády nemá". Kubrt je mezitím uklizen do autobusu, kde už vychrápávají Renata a Ködl.

O půl desátý nastupujem na podium a s přestávkou na večeři táhnem zábavu do dvou. V sále paří 96 platících návštěvníků a vládne tu fajn nálada pravidelně doplňovaná od výčepního pultu. Ve dvě balíme a odjíždíme domů. Zděnda Mládek, kterej dneska řídí místo Zbyňka podcenil jednu ostrou zatáčku před Stanovým a opilí muzikanti padají ze sedaček. Ukrutná psina. Ve Stanovym vystupují jen ti nejotrlejší a odcházejí na "Muří nohu" .......... ti slabší pokračují domů ....... dobře jim tak !


Zpět