13.10.1990 PADESÁTÁ SEDMÁ ZÁBAVA - Jablonec nad Jizerou, KD :


Do Jablonce přijíždíme kolem třetí hodiny a po klasickém sehnání klíče od sálu se dáváme do stavění aparátů. Před začátkem rampelu je nám docela veselo, protože dnes má svátek Renata, na stole stojí láhev vodky a my nejsme muzikanti na mlíko. Bedy s sebou přivedl druhého osvětlovače Michala, který zručně pomáhá ve stavění a zapojování světelných blázinců. Další novinkou jsou pekelné ohně, které náš osvětlovač míchá z travexu a cukru. Když v osm hodin začínáme a plameny šlehají z beden ke stropu, požárníci jsou ve střehu.

Již od začátku je plný parket a tak dáváme hned z kraje druhé série novou skladbu od ZZ Top "Sousedovic Tonča". Venca si už od desíti hodin stěžuje, že mu mlha spálila nohu. Po prohlídce sežehnuté holeně přizvukují i ostatní členové souboru, ale Bedy pere ten sajrajt dál na plný kule, bez ohledu na zdraví muzikantů, ovšem s přihlédnutím na celkový dojem vystoupení. Když Dan zrovna nezvučí, pobíhá po sále a prodává naše nové nažehlováky se znakem TVH a maskotem prasokravem Vencou. Prodává jich asi 60.

Při večeři si k nám přisedají dvě děvy, které dojíždí námi nesnědené knedlíky, přikusujíc k tomu párky. A jsou tu poslední série, sál vře, bohužel to musíme o půl třetí ukončit, balíme a odjíždíme s apárou do Pasek.

A hodnocení : byla to zdařilá čuděnice.

PS.: Kokan nám sehnal kšeft v Norsku. Leč při našich schopnostech s povděkem odmítáme. Snad tak za deset let.


Zpět